Brug for hjælp? Book et møde her
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Bureau by Storm

Få hjælp til at sælge mere online med dine ord.

  • BLOG
  • FÅ HJÆLP
  • WEBINARER
  • GUIDES
  • KUNDER
  • OM
Du er her: Forside / Indhold til LinkedIn / LinkedIn-opslag, -indlæg eller statusopdatering? Kært barn har mange navne. Her får du vores gode råd til, hvordan du sikrer dig godt content på LinkedIn

LinkedIn-opslag, -indlæg eller statusopdatering? Kært barn har mange navne. Her får du vores gode råd til, hvordan du sikrer dig godt content på LinkedIn

Skrevet af Christina Tøndering den 06.01.2020

LinkedIn opslag profil

Inden vi går i gang. Så lad os lige slå en ting fast. Vi er på ingen måde eksperter, når det gælder LinkedIn. Der er mange, som er meget mere nørdede, når det kommer til lige dét medie. Faktisk er vores profil heller ikke vanvittigt stor. Men den virker. Fordi godt indhold altid virker. Derfor vil vi heller ikke smide om os med algoritmer og sige til dig, at så længe du poster kl. 9:23 onsdag formiddag, så skal det hele nok spille max. For det tror vi ikke på – det er i hvert fald ikke sådan, vi driver forretning – eller administrerer bureauets markedsføring på LinkedIn.
 

Godt content trumfer alverdens algoritmer i vores bog. Hver gang

Vi fokuserer på godt content. “Surprise”, fristes man til at sige. Det gør vi jo altid. Men i det her blogindlæg vil vi dele vores erfaringer omkring, hvad der virker for os på vores LinkedIn – med dig – så du måske selv kan have nytte af de erfaringer, vi har gjort os.
 

I blogindlægget vil vi blandt andet fortælle dig, …

  • hvordan du får den der gode idé, som er skidegodt indhold – og som skaber værdi for dine læsere (og potentielle kunder).
  • hvilke emner vi har bedst erfaring med at poste på LinkedIn.
  • hvordan du sikrer dig, at dit netværk ikke bare scroller videre, men rent faktisk tager dit indhold ind, bruger det og handler på det.
  •  

    Hvad er det egentlig de sociale medier kan?

    Men først en indledende snak om de der sociale medier. For dem er du død og kritte nødt til at tage stilling til. For det er altså dér, det sner. Især på LinkedIn handler det om netværk. Men ikke bare om at kende alle – og alle de rigtige. Men om at kende dem, der engagerer sig. For det har dine opslag på LinkedIn brug for. Ellers ligger de bare der, som en død sild på land og spræller – uden at nogen rigtig lægger mærke til det – eller dig. Det er ikke meningen. For nu har du jo brugt tid på at lave opdateringen – og du har besluttet dig for, at det, du vil sige, er vedkommende og relevant for din læser. Derfor skal du sørge for, at personen lytter, når du taler.
     

    Svært ved at finde på noget at skrive om på LinkedIn? Vi har 3 forslag til, hvad du kan skrive på LinkedIn for at markedsføre dig på en professionel og unik måde. Få vores LinkedIn-guide her.

     

    Sørg for, at dine opslag er aktuelle. Tag din læser med i øjeblikket

    Hvis du følger med på vores LinkedIn, har du måske lagt mærke til, at vi har ændret kurs det sidste halve år. Vi har nemlig fundet noget, som vores kontakter på LinkedIn elsker. Begivenheder. Fejringer. Skulderklap. Og det skal helst ske lige i momentet. Så din læser føler, at han eller hun er med dig og bliver inddraget i noget, der sker lige nu og her. Så når vi har et jubilæum, et foredrag eller noget helt tredje, så ryger det på LinkedIn. Med det vons.

    Og LinkedIn belønner det. Fordi læseren belønner det med likes og kommentarer. Fordi der rent faktisk er noget, han eller hun kan reagere på. Det kan personen ikke, hvis du desperat prøver at sælge noget (eller jo, men kun i det tilfælde, at han eller hun vil købe). Din læser vil meget hellere være med til at sige “Godt gået!” eller “Wauw, det lyder spændende! Fortæl mig mere.” På den måde er Linkedin faktisk et mere personligt og socialt medie, end de fleste måske er klar over. Se bare på det her opslag, som er et af dem, der har klaret sig allerbedst på vores LinkedIn-profil:
     
     
    linkedin opslag profil
     
    Opslaget har fået næsten 1600 visninger (selvom vores antal følgere ikke engang er en tiendedel af det). Vores teori er, at LinkedIn elsker virtuelle skulderklap. Desuden har vi erfaret, at jo hurtigere der bliver reageret på et opslag, jo hurtigere opfatter LinkedIn opslaget som vigtigt og relevant – lig med jo flere bliver eksponeret for opslaget i deres feed – lig med endnu flere, der dermed får muligheden for at reagere på opslaget. Derfor siger vi heller ikke, at tidspunktet for, hvornår du poster er helt ligegyldigt. Det betyder bare ikke mere end selve indholdet. Men derfor kan du jo godt overveje, hvornår dine følgere mon har tid til at være på LinkedIn – og dermed tid til at like, kommentere og så videre.
     

    Svært ved at finde på noget at skrive om på LinkedIn? Vi har 3 forslag til, hvad du kan skrive på LinkedIn for at markedsføre dig på en professionel og unik måde. Få vores LinkedIn-guide her.

     

    Du skal drive forretning. Men pas på med at agere Sælger Helge, så du skræmmer dine potentielle kunder væk

    Du må aldrig give din læser følelsen af, at han eller hun er kommet til at tage telefonen, når der er en telefonsælger i den anden ende. Læseren skal forelske sig i dig. I skal skabe en relation sammen. Hvor du giver ligeså meget, som du får (læs: sælger).

    Derfor duer det ikke, hvis du deler ud af din viden og erfaring, men hver gang lige kommer med et indskudt: “Kom og køb.” Din læser gennemskuer dig hurtigere, end du tror, og så stopper han eller hun med at belønne dit ellers gode indhold. Fordi din læser kan mærke, du har en skjult dagsorden.

    Det betyder ikke, at du ikke må fortælle din læser, hvordan du kan hjælpe ham eller hende. Men gør det på en måde, der ikke virker anmassende. Vis i stedet, at du ægte bare gerne vil hjælpe. Hvilket jo også er det, du vil. Så skal salget nok komme. Naturligt.
     

    Brug din ekspertviden

    Lige på det her punkt skiller LinkedIn sig faktisk ud fra de andre sociale medier (for eksempel Facebook og Instagram). I hvert fald i vores forretning. For på Instagram eller Facebook kan du i højere grad være personlig (misforstå os ikke, dit sprog skal altid udstråle essensen af dig) – men på LinkedIn er det endnu vigtigere, at du italesætter din rolle som ekspert på netop dit område.

    Derfor er din læser også ekspert. Og derfor skal du ikke nødvendigvis tale til din læser på LinkedIn, som du ville tale til potentielle kunder. For så rammer du måske skævt. Det gør du i hvert fald, hvis din ideelle kunde slet ikke befinder sig på LinkedIn. For så står du bare der og råber ud i et tomt lokale. Det er både spild af din tid, men det er også ærgerligt, fordi din potentielle kunde aldrig kommer til at lære dig at kende. Til at lære, hvad du kan hjælpe dem med. Derfor skal du bare vide, at nogle gange taler du til nogen, der kender nogen, som måske har brug for dig. Det skal dit sprog udstråle.
     

    Der er altid indhold i dig. Men derfor skader det ikke at gemme lidt til smallere tider

    Vi kan alle sammen blive af ramt af skriveblokade. Eller kreativ krise, som vi kalder det her i bureauet. Også professionelle tekstforfattere (selvom de prøver at få dig til at tro andet). Den kreative krise i sig selv er ufarlig. Så længe den ikke afholder dig fra at sende indhold ud.

    Du kan sagtens undgå situationen, hvor du står med håret i postkassen og tænker: “Hvad dælen skal jeg skrive? Jeg har intet på hjerte.” Det tror vi nu, altid du har. Sommetider kræver det bare lidt ekstra arbejde at finde det frem. Måske har du ikke tid til at vente på inspirationen rammer. Måske har du ikke tid til at gøre en helt masse for, at den gør. Så kan du faktisk planlægge dig ud af det.

    Helt konkret gør vi her i bureauet det, at når der sker noget – stort eller småt. Ja, så skribler vi to linjer ned om det og tager et fedt billede. Måske får vi brug for det, måske ikke. Hvis det giver mening, bruger vi det som sagt i øjeblikket, hvor det sker. Men hvis ikke, er det altid godt at have lidt på lager til senere.
     

    Svært ved at finde på noget at skrive om på LinkedIn? Vi har 3 forslag til, hvad du kan skrive på LinkedIn for at markedsføre dig på en professionel og unik måde. Få vores LinkedIn-guide her.

     

    Brug LinkedIn til at skabe aktivitet på dit website med links

    Den her er lidt dobbeltsidet. For LinkedIn er ikke altid glad for opslag med eksterne links. Når det er sagt, så er LinkedIn en unik platform til at gøre din læser opmærksom på, hvad personen kan finde inde på dit website og til at få ham eller hende derover.

    Tag for eksempel det her blogindlæg. Det er primært blevet markedsført på LinkedIn (vi har selvfølgelig også lagt det på Instagram og Facebook) – men det vigtigste sted var LinkedIn. Fordi der på LinkedIn er lige præcis de mennesker, som vi gerne vil arbejde sammen med. De mennesker, der kunne have gavn af at læse det indhold, vi sender ud. Det kræver, at læseren hopper over på hjemmesiden – for eksempel for at læse et blogindlæg om, hvad han eller hun selv skal skrive på LinkedIn. Derfor kan et link til dit website være en god idé – når det giver mening, og når du rent faktisk kan give din læser en grund til at hoppe ind og læse videre.
     

    LinkedIn tekst er vejen frem, hvis du vil nå langt ud – men video- og billeder kan også noget

    Det her er faktisk noget, vi lige har afprøvet IRL. Vi læste i denne artikel skrevet af Scott Ayres fra Agorapulse, at opslag med kun tekst skulle kunne nå længere ud end opslag med tilhørende video eller billeder. Det virker kontraintuivt for de fleste, men desuagtet en konklusion baseret på et validt datagrundlag. Vi blev nødt til at teste det af. Nu er der jo ikke tale om noget gennemtestet forsøg hos os – kun erfaringer. Men lad os alligevel komme med et konkret eksempel på et af vores opslag kun bestående af tekst versus opslag med videoklip:
     
     
    linkedin profil opslag
     
    Selvom opslaget kun har fået 14 reaktioner, og selvom vi på daværende tidspunkt kun havde lidt over 100 følgere, er der alligevel næsten 700, der har set opslaget. Til sammenligning kan vi se, at vores opslag med små videoer ikke når lige så langt ud. Her er et eksempel:
     
     
    linkedin profil opslag
     
    Pointen i det her afsnit er ikke, at du nu skal stoppe helt med at bruge videoer og billeder. For det kan også noget. Men pointen er nærmere, at du ikke skal være bange for de rene tekstopslag. Du skal ikke vedhæfte et billede bare for at gøre det. Fordi du tror, billeder = større reach. Du skal gøre det, når det giver mening, og når du synes, det bidrager med noget til det, du vil kommunikere.
     
    Så pointen er: Du kan sagtens sige det, du vil, udelukkende ved hjælp af dine ord og stadig nå ud til mange modtagere. Og hvis du har brug for billeder og video, så brug det. Det handler nærmere om, at du fra opslag til opslag tager stilling til, hvad der giver mening – og hvad der skal til, for at dit budskab kommer tydeligt igennem.
     

    Hvad med de der hashtags?

    To be honest. Vi har faktisk ikke været så flittige til at bruge dem. Men vi har i et stykke tid afprøvet forskellige metoder for at skabe mere trafik på vores LinkedIn side. Og det kræver jo så også, at man ikke prøver 117 ting af på en gang. For så bliver det lidt svært at gennemskue, hvilke ting der fungerede, og hvilke der ikke gjorde.

    Derfor er hashtags noget, vi er i proces med. Vi har derfor ikke så meget personlig erfaring med dem endnu, men vi har researchet en masse og brugt dem et par gange. Og det vil vi selvfølgelig gerne dele med dig.

    Først og fremmest skal hashtaggene passe til dig – men særligt din branche. De giver ingenting, hvis de bare er fyld. De skal give mening og have værdi. Derfor giver det heller ikke mening at tagge din virksomhedsnavn. Fordi hashtaggene skaber trafik ved dem, som følger de hashtags, du bruger. Vi kan godt afsløre, at #bureaubystorm ikke skaber vanvittigt meget trafik. Det gør #onlinemarketing og #kommunikation derimod. Så brug hashtaggene, når de giver mening, og når de skaber værdi for din forretning. De skal ligesom billederne og videoerne ikke bare være der for at være der. De skal have en opgave. Præcis ligesom dine ord.
     

    “Se mere”-klik skaber involverede læser og mere trafik

    Du har 1300 tegn at gøre godt med. Brug dem. Tag ordet. Og glem alle dem, der nogensinde har sagt til dig, at lange tekster er et no go. Det passer simpelthen ikke. Det har vi i hvert fald aldrig oplevet. Lange dårlige tekster virker derimod aldrig. Men det samme gør sig altså gældende for dårlige korte tekster.

    Derfor anbefaler vi altid, at du træder frem på scenen i spotlyset. Vi ved godt, det kan føles grænseoverskridende. Det gør det i den grad også for sådan nogle introverte typer som os. Men det betaler sig i sidste ende. Og med tiden bliver det lidt mindre akavet og underligt at stå der til skue for alle og enhver.

    Der er også en mere praktisk grund til at du ikke skal begrænse dig og kun skriver to linjer på LinkedIn. Når du skriver mere end 3 linjer, sker der nemlig det magiske, at brugeren skal klikke på “Se mere” for, ja, at se mere. At se det hele. Det belønner LinkedIn faktisk. Fordi den opfatter det som godt og fyldestgørende indhold. På den måde kommer dit opslag ud til endnu flere potentielle kunder.
     

    Vær konkret – og hold ikke læseren for meget hen

    Ingen kan lide at føle sig udenfor. At føle, der er noget som den anden ikke fortæller. Sådan er det også på de sociale medier. Også på LinkedIn. For selvom du måske tænker, at du gør det for at øge spændingen og interessen, så kan det faktisk have den modsatte effekt på din læser.

    Din læser bliver irriteret. For hvorfor fortæller du ikke bare, hvad du ved? Det er ligesom præmissen for al kommunikation. At du er ærlig og deler, hvad du ved. Mange af vores kunder er bange for at dele for meget – så meget, at de ikke kan sælge deres ydelser i deres forretning. Det kan du ikke. For ingen kan det, du kan. På den måde, du kan det. De kan prøve at kopiere dig, men det vil ikke lykkes dem. Så del du bare ud af al din viden. Det bliver nemlig belønnet.
     

    Svært ved at finde på noget at skrive om på LinkedIn? Vi har 3 forslag til, hvad du kan skrive på LinkedIn for at markedsføre dig på en professionel og unik måde. Få vores LinkedIn-guide her.

     

    Husk, hvem din målgruppe er på LinkedIn

    Det er nemlig ikke de samme mennesker, der er på LinkedIn, som på alle de andre sociale medier. Eller. Det kan godt være, de samme mennesker er på både Instagram Facebook og LinkedIn. Men. Deres grund til at være der varierer.

    Derfor ser du heller ikke det samme content fra os på både vores Instagram og LinkedIn. Måske budskabet nogle gange kan være det samme. Men aldrig de samme ord. Det handler om én ting. Målgruppen. Og hvis du bliver super skarp på den, så har du et virkelig godt udgangspunkt for at skabe det rigtige indhold til de rigtige mennesker.
     

    Lad os gøre op med forestillingen om, at LinkedIn kun er for alle slipsedrengene

    For det er det altså ikke. Det er rigtigt, de er der også – og gudskelov for det – de bidrager nemlig med virkelig meget fedt indhold og networking på mediet. Ting, som du og jeg kan få stor glæde af, når det gælder vores markedsføring på LinkedIn.

    Hvis du har læst Vibekes søndagsnote om LinkedIn og slipsedrengene, ved du, at det her ligger os på sinde. Fordi LinkedIn kan gøre noget godt for os alle sammen. Slips eller ej. Fordi det handler om netværk. Og det kan vi alle sammen bruge i vores forretning. Og på LinkedIn kan vi bruge det systematisk, så hvorfor skulle vi ikke gøre det?


    Har du svært ved at blive ved med at finde på godt content til LinkedIn? Hvis det er tilfældet, så tøv ikke med at hive fat i os. Du kan booke en introduktionssnak med Vibeke lige her, hvis du vil høre mere om, hvordan vi kan hjælpe netop dig. Vi glæder os til at møde dig og høre om din virksomhed.


Previous Post: « Få din læser op af sofaen med et initiativrigt sprog
Next Post: Vores A-Å guide til Content Marketing Strategi »

Primary Sidebar

Søg på siden

Senest på bloggen

  • Content marketing: Vejen til flere kunder (uanset om du driver en B2B og B2C forretning)
  • Brug jeg-form, og tag ejerskab over dine tekster
  • Hvordan skriver man et blogindlæg? Få vores opskrift her

 

Hvad vi skriver om på bloggen

  • Bureauets Content Marketing 101
  • Indhold til LinkedIn
  • Inspiration til teksterne på din hjemmeside
  • Online markedsføring

Populære blogindlæg

  • Hvordan skriver man et blogindlæg? Få vores opskrift her
  • LinkedIn-opslag, -indlæg eller statusopdatering? Kært barn har mange navne. Her får du vores gode råd til, hvordan du sikrer dig godt content på LinkedIn
  • Brug jeg-form, og tag ejerskab over dine tekster
  • En skarp LinkedIn-profil: Få vores guide til skabe den selv
  • Et simpelt trick til at gøre dine tekster og dit sprog personligt og anderledes end de andres dræbende blah blah blah-tekster

Footer

Find os også her

  • Instagram
  • LinkedIn

Hvad vi skriver om på bloggen:

  • Content marketing: Vejen til flere kunder (uanset om du driver en B2B og B2C forretning)
  • Brug jeg-form, og tag ejerskab over dine tekster
  • Hvordan skriver man et blogindlæg? Få vores opskrift her

Brug for vores hjælp?

Få hjælp til din markedsføring på LinkedIn

Få hjælp til Employer Branding

På udkig efter et Content Marketing Bureau?

Vibekes Mastermind-gruppe

Leder du efter en tekstforfatter?

Brug for kreative indspark, ideer og cases?

Tilmeld dig vores mailliste, hvor vi med jævne mellemrum sender viden, ideer og masser af cases, så du ka blive inspireret til at optimere din content marketing indsats.

Jeg er med på, at jeg siger ja tak til at modtage markedsføring i min indbakke. Jeg kan til hvert et tidspunkt afmelde mig med et enkelt klik.
 

Perfekt. Tjek din indbakke.

Du skal have tusind tak for din tilmelding. Husk at tjekke din indbakke for en mail med et link, du skal klikke på. Hvis du ikke har modtaget en mail, så hold et vågent øje med dit spamfilter.

Copyright 2018
Bureau by Storm | Østerbro 4 | 5690 Tommerup| CVR: 33235542
Forretningsbetingelser | Mailpolitik | Privatlivs- og cookiepolitik | Kontakt