• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Bureau by Storm

Få hjælp til at sælge mere online med dine ord.

  • Få hjælp
  • KUNDER
  • BLOG
  • OM
  • Kontakt
Du er her: Forside / Indhold til LinkedIn / En skarp LinkedIn-profil: Få vores guide til skabe den selv

En skarp LinkedIn-profil: Få vores guide til skabe den selv

Skrevet af Bureau by Storm den 05.11.2020

en skarp linkedin-profil
Du har helt sikkert hørt os prædike om, hvor vigtigt det er, at du sender gennemarbejdet og kontinuerligt indhold ud på din LinkedIn (selvfølgelig også på alle dine andre kanaler – men lad os for nu fokusere på, at du med jævne mellemrum skriver et godt LinkedIn-opslag og får dit budskab ud over scenekanten på erhvervsfolkenes yndlingsmedie – den lyseblå planet).

Men alt det indhold, skaber du jo med ét formål – at skabe trafik til din LinkedIn-profil, for så forhåbentligt at skabe en form for trafik i din indbakke eller til dit website.

Men først og fremmest kommer de altså til din LinkedIn-profil. Derfor skal den være spitzenklasse – og udstråle professionalisme og hjertevarme fra første klik.

I blogindlægget her vil jeg fortælle dig om:

  • hvorfor arbejdet med din LinkedIn-profil er en ongoing (og neverending) proces.
  • hvordan du får mest muligt ud af din titel på LinkedIn.
  • hvordan du laver en om-tekst (også kaldet resumé), som fortæller, hvem du er.
  • hvad du bør overveje, når du vælger billeder til din LinkedIn-profil.
  • hvorfor tilgængelighed er vigtigt, når du giver din LinkedIn-profil en makeover.
  • hvorfor en skarp LinkedIn-profil vil føre til stolthed, når du henviser til den.
  • hvorfor det er kombinationen af dine aktiviteter på LinkedIn, der for alvor batter.

 

Ved du slet ikke, hvad du skal skrive på LinkedIn? Så modtag vores LinkedIn-guide med 3 idéer til indhold, du kan sende ud på LinkedIn i dag.

 

Disclaimer: Din LinkedIn-profil bliver aldrig 100% færdig

Vi kan ligeså godt være ærlige over for dig fra starten af.

Arbejdet med din LinkedIn-profil er en on-going (og never ending) proces. Men det er fedt. Og det giver jo egentlig meget god mening – for du udvikler dig også. Derfor skal din uddannelse, din erhvervserfaring, dine kompetencer, dine anbefalinger og selvfølgelig dit billede altid være up to date.

Så selvom vi kan love dig, at du altid kan optimere på din LinkedIn-profil, så kan vi til gengæld også love dig, at det betaler sig. Og at dem, der kigger med, vil belønne din profil, hvis den er professionel, gennemarbejdet og imødekommende.

 

Gør et godt indtryk med en gennemarbejdet titel på LinkedIn

Din titel. Den er det første, folk møder, når din profil popper op på deres skærm, efter at du har kommenteret, liket eller delt noget. Det er en unik mulighed for dig. Fordi du med få ord kan fortælle, hvem du er, hvad du laver og hvorfor du gør det, du gør.

 

Måden, vi anbefaler vores kunder at strukturere deres titel på LinkedIn, er:

[Din titel] + [det, du hjælper din kunder med/det problem, som du løser] + [evt. indehaver af (din virksomheds navn)].

 

På den måde får du fanget de helt rette læsere allerede, når de strejfer din profil perifert. Så i stedet for at udfylde din titel med generisk og – hvis vi skal være lidt hårde – intetsigende indhold. Så tænk på den som det første håndsindtryk, du giver folk på LinkedIn. Præcis som ude i den virkelige, fysiske verden. Du skal tale direkte (og passioneret) til mennesker, for at de lytter – og det gælder også i din titel på LinkedIn.

Og lad nu være med at kaste om dig med kreative slogans, catchy pay off eller retoriske spørgsmål her … Folk vil virkelig bare gerne vide, hvem du er. Du vil også kun kunne figurere i en søgning, hvis du bruger din titel – for eksempel “HR-konsulent” i stedet for “Mennesker skaber resultater, og resultater skaber mennesker”.

 


Protip: Vær opmærksom på, at din titel max kan være 120 anslag.


 

Fortæl, hvem du er gennem din om-tekst

Hvis vi skal være barske (og lidt pessimistiske), så er der en risiko for, at dem, der klikker sig ind på din profil, aldrig kommer videre. Det skal vi selvfølgelig ikke bare tage for gode varer. For der er en helt masse, du kan gøre, for at gøre et godt indtryk på dem, der kigger med og suger hvert et ord på din profil til sig. Men vær opmærksom på, at du er i gang med at skrive en tekst til dem, der viiiirkelig gerne vil lære dig at kende. I vores øjne er de faktisk de fedeste at skrive til.

Men hvordan skriver du den tekst? Det kan være rigtigt svært at få taget hul på – måske den sværeste type af tekster, vi kender. Altså den tekst, der skal beskrive os selv. Derfor vil vi gerne give dig en håndsrækning. Her får du vores forslag til, hvordan du kan strukturere din om-tekst (også kaldet resumé på LinkedIn):

  1. Hvem er du, og hvem hjælper du?
  2. Hvorfor hjælper du dem? Hvad giver dig ild i øjnene og får dig til at gå på arbejde hver dag?
  3. Hvordan anskuer du dit fagfelt? Hvordan er det anderledes end dine konkurrenter?
  4. Call to action – hvordan kommer man i kontakt med dig, hvis man gerne vil have din hjælp?

 


Protip: Dit resumé kan være op til 2000 anslag, men som altid anbefaler vi, at du skriver en tekst, der siger det, den skal uden for mange svinkeærinder, som vil hægte din læser af.


 

 

en skarp linkedin-profil

 

Har du mødt Candit? Vi hjalp Candit med at sende stærkt indhold ud på LinkedIn uge efter uge. Læs om samarbejdet med Candit her.

 

Valg af billeder til din LinkedIn-profil: Der skal være sammenhæng mellem dine ord og det visuelle udtryk på din profil

Med andre ord:

Feriebilleder og andre billeder af mere personlig karakter må du godt lade blive ovre på din personlige Facebookprofil. Misforstå os ikke. Dit billede må (i vores øjne skal det faktisk) være hjertevarmt og imødekommende. Men personligt, ikke privat. Og det kan du sagtens forene med professionalisme.

Hvis du følger med hos os, ved du også, at vi tror på, at der er plads til os alle sammen på den lyseblå planet (ikke kun slipsedrengene, som vi også elsker at netværke og samarbejde med … Stor vinker til jer, drenge). Derfor behøver du ikke trække i dit allerstiveste puds (som slet ikke føles som dig – og som heller ikke er den person, man møder, når man skal arbejde sammen med dig). Det er mere end nok, at du bare er dig. Det er troværdigt, fordi den, dine kunder så møder i den virkelige, fysiske verden, er i tråd med den, de allerede mødte og lærte at kendte online på LinkedIn.

 


Protip: Dit profilbillede skal være 400 x 400 pixels for at sidde lige i skabet (det er LinkedIns egen anbefaling lige nu, men vær opmærksom på, at det kan ændre sig) Og så anbefaler vi dig, at du kalder dig billede for [dit navn + dit job + din jobtitel + din lokation].png i stedet for noget generisk som [profilbillede].png- det vil søgemaskineguderne belønne.Dit coverbillede skal være 1584 x 396 pixel. Men i virkeligheden er det layoutet, der er allervigtigst i den sammenhæng. Det kan du læse mere om i Sarah Pedersens guld-blogindlæg om coverbilleder på LinkedIn.


 

Glem ikke de små detaljer: Kodeordet, når folk besøger din profil, skal være (let)tilgængelighed

Det skal være let at komme i kontakt med dig. Det skal være let at finde dit website. Og så videre. Hvis man klikker sig forbi din profil, skal det være meget nemt at komme videre derfra. Vi mennesker er utaknemmelige væsener på den måde – tager det for lang tid, er vi videre, inden du når at blinke.

Derfor skal du sikre dig, at din e-mail, dit telefonnummer og adressen til din hjemmeside springer i øjnene på læseren. Ellers kan du risikere, at alle de andre ting, du har optimeret – både på din profil og i de opslag, du poster – er forgæves, fordi det ikke fører til kontakt mellem dig og læseren.

 


Protip: Hvis du med få klik, vil gøre din profil lidt mere professionel at se på, kan du under “Redigér offentlig profil og URL” i højre hjørne på din profil ændre din URL fra det, som LinkedIn automatisk har genereret til for eksempel bare dit eller din virksomheds navn.


 

LinkedIn profil: Eksempel på en skarp og professionel en af slagsen

Lad os vise dig, hvordan det ser ud i praksis, når vi følger vores egen opskrift. Eksemplet er vores kunde Bettina Vestergaards profil, som vi har gennemgået og optimeret for hende. Vi har både hjulpet Bettina med hendes titel, om-tekst og coverbillede. Lad os starte med titlen:
 
 
linkedin profil eksempel
 
Som du kan se, brugte vi stillingsbetegnelserne “familieterapeut” og “skilsmisserådgiver”. Både fordi det er det, Bettina er – men også fordi det giver mening i forhold til SEO og LinkedIn.
 
Bagefter gjorde vi det med én sætning tydeligt, hvem det er Bettina hjælper – og hvad hun hjælper dem med. Og til sidst skulle det selvfølgelig fremgå, hvad Bettinas virksomhed hedder – også af hensyn til Google og SEO.
 
Det samme budskab, valgt vi sammen med Bettina, også skulle fremgå af hendes coverbillede (så der er sammenhæng mellem det visuelle og Bettinas ord. Som nævnt tidligere i dette blogindlæg, er både billede og teksten “… hjælper børn trygt gennem skilsmissen” selvfølgelig placeret sådan, at det er tydeligt, uanset hvilket device Bettinas profil tilgås fra.
 
Og nu til om-teksten. Den starter ud sådan her:
 
 
linkedin profil eksempel om tekst
 
Vi starter med at præsentere Bettinas baggrund for at tydeliggøre over for læseren, at Bettina er ekspert inden for sit fagområde. Denne del fylder utroligt lidt og er kun opvarmning til de følgende afsnit, hvor fokus er på de familier og særligt børn, som Bettina hjælper. Det er dem, som denne tekst skal handle om.
 
I om-tekstens sidste afsnit er der en klar call to action. Den lyder sådan her:
 
 
linkedin profil eksempel cta
 
Det skal være nemt at komme i kontakt med Bettina (og dig), hvis man ønsker det. Men husk på, at du er på LinkedIn (ikke Facebook eller Instagram). Så hvis du er parterapeut eller lignende, er du nødt til at træde varsomt og formulere dig helt rigtigt. For din modtager er ikke nødvendigvis (faktisk højst sandsynligvis ikke) logget på LinkedIn som privatperson – de er i arbejdstøjet præcis ligesom dig. Derfor skal du tale til deres professionelle jeg.
 

Vi hjælper vores kunder med at lave professionelle LinkedIn profiler, der har stærke om-tekster og knivskarpe titler. Skal vi også hjælpe dig med din LinkedIn-profil? Så send Christina en mail på christina@bureabystorm.dk.

 
 
 
en skarp linkedin profil

 

Når du til sidst står med en new and shiny profil, bliver det også lettere at kunne henvise til den – med stolthed

Din LinkedIn-profil og dit website har faktisk en del til fælles. For hvis du ikke er helt tilfreds med indholdet og udtrykket på dit website, så nøler du måske liiiidt med at hive visitkortet frem, hvor adressen til din hjemmeside står. Fordi du godt ved, at teksterne ikke er helt up to date, at du måske burde få læst korrektur på dem og at hjemmesiden generelt bare kunne trænge til en ret seriøs makeover. Du kan få vores tips og tricks til teksterne på din hjemmeside i blogindlægget her.

Sådan er det også med din LinkedIn-profil. Jo mere tilfreds du er med den selv, jo mere vil du også få lyst til at dele den med dit netværk. Og deles skal den jo, for at du kan nå ud til dem, du gerne vil hjælpe.

Se eller gense Vibekes webinar om LinkedIn her, og få svaret på, hvorfor det er så god en ide at sende indhold ud på LinkedIn for alle virksomheder, og hvad din virksomhed skal skrive for at varme jeres leads op direkte på LinkedIn.

 

Ved du slet ikke, hvad du skal skrive på LinkedIn? Så modtag vores LinkedIn-guide med 3 idéer til indhold, du kan sende ud på LinkedIn i dag.

 

En LinkedIn-profil i verdensklasse er ikke meget værd, hvis du ikke er aktiv

Det er med andre ord kombinationen af dine indsatser på LinkedIn, der vil skabe synlighed. En rigtig god profil er groft sagt ligegyldig, hvis der ikke er nogen, som ser den.

Derfor hænger arbejdet med din profil og uløseligt sammen med din generelle aktivitet på LinkedIn. Ved kontinuerligt at sprøjte indhold ud på LinkedIn sikrer du dig også, at dit arbejde med din LinkedIn-profil rent faktisk betaler sig – fordi du får øjne på din profil (som måske leder til et besøg på dit website).

Hvis du har brug for hjælp – enten til at sende kontinuerligt og godt indhold ud på din LinkedIn eller optimere din LinkedIn-profil – er du mere end velkommen til at hive fat i os. Det her hjælper vi vores kunder med hver dag, og vi vil elske også at hjælpe dig. Book en uforpligtende introduktionssnak her.

 

Pssst. Har du og dine kollegaer brug for hjælp til at få skovlen under jeres markedsføring på LinkedIn? Så læs mere om muligheden for en LinkedIn workshop med Vibeke ved roret her.

 

Previous Post: « 7 grunde til, at din virksomhed bør have en blog og skrive jævnligt, selvom der aldrig er noget nyt at skrive om
Next Post: Bureauets ABC til professionelle og skarpe LinkedIn-sider »

Primary Sidebar

Søg på siden

Senest på bloggen

  • Sådan automatiserer du mere af din virksomheds markedsføring med en årshjul-skabelon
  • Få tekstforfatternes 8 gode råd til at skrive en SEO-tekst uden at lyde som en robot
  • Få helt styr på din målgruppe med den rigtige strategi

 

Hvad vi skriver om på bloggen

  • Bureauets Content Marketing 101
  • Indhold til LinkedIn
  • Inspiration til teksterne på din hjemmeside
  • Online markedsføring

Populære blogindlæg

  • LinkedIn-opslag, -indlæg eller statusopdatering? Kært barn har mange navne. Her får du vores gode råd til, hvordan du sikrer dig godt content på LinkedIn
  • Hvordan skriver man et blogindlæg? Få vores opskrift her
  • Sådan automatiserer du mere af din virksomheds markedsføring med en årshjul-skabelon
  • Derfor har du brug for knivskarpe underoverskrifter, der guider din læser gelinde gennem din tekst [+ en håndsrækning til at skrive dem]
  • Kan man planlægge opslag på LinkedIn? Ja, du kan, og her er hvordan

Bureau by Storm | CVR: 33235542

Forretningsbetingelser | Mailpolitik | Privatlivs- og cookiepolitik | Kontakt

Copyright 2022. Alle rettigheder forbeholdes