• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Bureau by Storm

Få hjælp til at sælge mere online med dine ord.

  • Få hjælp
  • KUNDER
  • BLOG
  • OM
  • Kontakt
Du er her: Forside / Inspiration til teksterne på din hjemmeside / Tekst til hjemmeside: Sådan får du webtekster, der præsterer bedre end dine konkurrenters

Tekst til hjemmeside: Sådan får du webtekster, der præsterer bedre end dine konkurrenters

Skrevet af Bureau by Storm den 23.09.2021

Tekst til hjemmeside

Hvorfor overhovedet bruge krudt på tekster til hjemmeside?

Lad os starte her. Med grunden til at det her er vigtigt. Din hjemmeside er dit visitkort - derfor har du brug professionelle webtekster, der siger præcist dét, som kunderne skal vide, for at de føler sig trygge ved dig og din forretning. Dine webtekster er en del af din salgsproces. De betyder noget.

Det kan være mange forskellige typer tekster (blogindlæg, salgssider, forside, om-side og meget mere). De skal kunne forskellige ting, og derfor ser de også forskellige ud. Men fælles for dem er, at de varmer din læser op, så han allerede kender dig, inden I taler sammen for allerførste gang.
 

Hvordan skriver man en website tekst, der præsterer bedre end konkurrenternes? Få vores 7 tips her

Men hvordan skriver man så en tekst, der skiller sig ud og præsterer bedre end konkurrenternes? Hvis det er noget, du vil prøve kræfter med selv, så snup vores 7 tips her.

#1 Find ud af, hvem du skriver til

Hvem er din målgruppe? I bureauet kalder vi det for den eneste ene. Fordi vi går helt tæt på. Du skal lære personen indgående at kende - forstå hans problemer - og så tale direkte til ham, så han føler sig hørt og forstået. Og så han forstår, at du kan hjælpe ham.
 

#2 Og fortæl dem din historie

Inden for markedsføring har du måske hørt om storytelling. I virkeligheden anbefaler vi dig bare, at du fortæller dine kunder din historie. Hvordan er du endt her? Hvorfor er du på den mission, du nu engang er på? Din historie er sindssygt stærk. Brug den.

Og vær ikke bange for at gentage den. De vigtigste pointer på dit website kan sagtens tåle at blive sagt igen og igen (der skal alligevel en del gentagelser til, før budskabet sidder fast hos din modtager). Hvis du har lyst, kan du læse vores blogindlæg om content recycling her.

Hvis du overvejer at uddelegere denne opgave til professionelle tekstforfattere som os, så tøv ikke med at kontakte os for et udforpligtende møde lige her. På mødet kan vi tale om et eventuelt samarbejde, og du kan få svar på dine spørgsmål. Udfyld formularen her, så finder vi en tid hurtigst muligt.

Tekst til hjemmeside

#3 Start stærkt - skriv en god indledning

En stærk indledning er nødvendig på dit website - i alle dine webtekster. Du har så kort tid til at fange din læsers interesse - ellers er de potentielt allerede på vej videre. Derfor er du nødt til at vække noget i dem - noget, der gør, at de simpelthen ikke kan lade være med at læse videre. Hvis du har lyst til at læse mere om det med indledninger, kan du tjekke vores blogindlæg “Hvordan skriver man en god indledning?” ud her.
 

#4 Overskrifter, der guider læseren

Overskrifterne i dine webtekster skal sige mere, end du tror. For nogle læsere er utålmodige (vi kan selv være de værste læsere til tider). Så du skal tænke på dine underoverskrifter som ankre i din tekst, der både fastholder læserens interesse, men også giver den utålmodige læser de vigtigste pointer med på vejen - selvom han ikke får læst alle afsnittene lige grundigt.
 

#5 Skriv klart, kort og præcist

Der er en overflod af information, viden og alt muligt andet online. Jeg siger det ikke for at tage modet fra dig - men for at fortælle dig, at du er nødt til at være dét ekstra skarp for at blive lagt mærke til. Så når du laver eller får skrevet tekster til din hjemmeside, så er du nødt til at sikre dig, at teksten er to the point og ikke til at misforstå. Det kan du bl.a. gøre ved at skrive i jeg-form og ved at bruge initiativrigt sprog frem for passivt.

Husk på, at du er eksperten. Alle de fagtermer og al den viden, du har, har din kunde ikke. Det er du nødt til at tage højde for i din kommunikation og tage det ned på et niveau, hvor din kunde forstår, hvad du siger - men stadigvæk kan mærke din faglighed og professionalisme.

Og til sidst: Husk korrekturlæsningen. For nogle læsere vil korrekte kommaer og stærk grammatik være essentielt (fordi de ellers vil komme til at fokusere på fejlene fremfor dit budskab). Så vi anbefaler dig altid, at du får læst korrektur på dine ting (det kan nemlig være svært selv at se skoven for bare træer til sidst).
 

#6 Vis, hvad de skal gøre

Din tekst kan være nok så god - hvis din call to actions ikke er mega skarpe, vil din læser sidde tilbage med følelsen af ikke helt at vide, hvad de skal gøre nu. Og det er da ærgerligt. Især hvis du indtil nu har gjort alt rigtigt, og de har et godt indtryk af dig. Så skal du tage dem i hånden og vise dem, hvad de kan gøre nu, hvis de gerne vil have mere.

Tekst til hjemmeside

#7 Vær ikke bange for at være personlig

Vær modig. Tal til dine kunders hjerte. Det gælder uanset hvilken branche du er i. Mennesker handler ikke bare ting eller ydelser - mennesker handler med mennesker. Derfor vil dine kunder også gerne mærke dig - og vide, hvad det er du står for, og hvilken mission du er på. Så de kan mærke, at du er investeret, og ikke bare en sælger, der kan tale godt for sig.

Dine tekster må gerne have personlighed. Kant er aldrig en dårlig idé. Det betyder ikke, at det ikke kan være skræmmende at vise sin kant og sin personlighed i sine ord. For det er også sårbart. Men det er derfor, det virker. Fordi du viser, at du tør stå ved den, du er, og det, din virksomhed står for. Det er virkelig effektfuldt. Og det skiller dig ud fra mængden, fordi de færreste tør gå helt derud. Tør du?

Hvis du har lyst, kan du læse mere om muligheden for et samarbejde om dine webtekster her. Du er naturligvis også altid velkommen til at kontakte os med det samme - vi er altid klar til en uforpligtende snak om et eventuelt samarbejde. Book en tid i vores kalender her.

 

Hvordan skriver man en god SEO-tekst? (uden at lyde som en forkølet robot med halvdårlig dialekt)

Udover at være god service for nuværende og potentielt kommende kunder - så har dine webtekster også et andet formål. De kan nemlig hjælpe dig med at blive gode venner med Google.

Google belønner godt indhold - så det betaler sig altså at give den gas og skrive nogle fede tekster. Og selvfølgelig betaler det sig også, at bruge søgeordsanalyser - der hvor det giver mening. For du ved, at vi er nørder, når det kommer til ord - derfor er det også vigtigt, at du ikke går på kompromis med ordene, når du skriver tekster ud fra søgeord. Det er rigtige mennesker, der læser dine tekster - de kan godt fornemme, når noget er uldent. Så brug søgeord, helt sikkert, men brug dem sammen med dine egne ord på en harmonisk måde (så du ikke kommer til at lyde som en forkølet robot).

Og husk at være tålmodig. Selvom din webtekst er den bedste i verden, ryger den altså ikke op på Googles 1. placering lige med det samme. Det tager tid, men skaber du godt indhold, skal det nok lykkes.

Et sidste lille tip: Husk at bruge lidt krudt på at give alle dine sider metatekster. Det er ikke så svært, når du lige finder ud af det. Læs mere i vores blogindlæg “Guide: Hvad er sidetitler og metabeskrivelser? Få den ikke-tekniske forklaring her.” her.

Hvordan foregår det, hvis du får hjælp til dine hjemmesidetekster af sådanne nogle som os?

Du kan læse mere om, hvad en tekstforfatter er lige her. Her fortæller vi dig også om, hvad du kan forvente dig af et samarbejde med sådan nogle som os. Du er selvfølgelig også altid velkomme til at kontakte os med det samme og få en uforpligtende snak om et samarbejde her.

Og du i tvivl om, om dit website trænger til en makeover? Du kan læse vores blogindlæg om redesign af website lige her.

 

Hvad skal jeg skrive om i min webtekst?

Dine tekster på din hjemmeside har i virkeligheden kun brug for 3 ting indholdsmæssigt.

Du skal fortælle …

  • hvad du kan hjælpe dine kunder med.
  • hvem dine kunder er.
  • og hvordan du hjælper dem.

Når du først dykker ned i de tre ting, vil jeg garantere, at det hele giver mening - og at du har meget mere at fortælle, end du måske lige troede. For ingen kender din virksomhed, som du gør. Du kender hver en afkrog. Du ved, hvad I har at tilbyde. Derfor er det også dig, der ved, hvordan I får vist kunderne netop det.
 

Vejen til webteksten, der sidder lige i skabet

Nogle gange er den kringlet. Andre gange er det op ad bakke. Men til tider kan det også føles som medvind på cykelstien.

Webtekster er en proces - den kræver, at du tager alle skridtene med for, at du når optimalt i mål (samtidig med at det gør din skriveproces meget lettere).

Derfor starter vi for eksempel også altid med at lære vores kunder godt at kende, inden vi skal skrive webtekster for dem. Sådan at vi får deres mission og faglighed helt ind under huden. Og når første udkast så er færdigt, pingponger vi med kunden, indtil de sidder lige i skabet (det tager dog sjældent mere end en enkelt gennemgang). For dine webtekster er vigtige. Derfor er det også vigtigt, at du - hvis du får hjælp - får hjælp af nogen, som formår at få dig frem i teksterne. Den man møder på din hjemmeside skal stemme overens med den virkelige dig - ellers kan teksterne være nok så velskrevne.

Hvis du har lyst, kan du (gen)se Vibekes webinar om webtekster her, og få mere at vide om de 5 elementer dine webtekster skal indeholde for at tiltrække de helt rigtige kunder til din forretning.

Hvis du overvejer at uddelegere denne opgave til professionelle tekstforfattere som os, så tøv ikke med at kontakte os for et udforpligtende møde lige her. På mødet kan vi tale om et eventuelt samarbejde, og du kan få svar på dine spørgsmål. Udfyld formularen her, så finder vi en tid hurtigst muligt.

Previous Post: « Content marketing kalender: Planlæg din markedsføring og forbliv i dine læseres bevidsthed måned efter måned
Next Post: Kan man planlægge opslag på LinkedIn? Ja, du kan, og her er hvordan »

Primary Sidebar

Søg på siden

Senest på bloggen

  • Sådan automatiserer du mere af din virksomheds markedsføring med en årshjul-skabelon
  • Få tekstforfatternes 8 gode råd til at skrive en SEO-tekst uden at lyde som en robot
  • Få helt styr på din målgruppe med den rigtige strategi

 

Hvad vi skriver om på bloggen

  • Bureauets Content Marketing 101
  • Indhold til LinkedIn
  • Inspiration til teksterne på din hjemmeside
  • Online markedsføring

Populære blogindlæg

  • LinkedIn-opslag, -indlæg eller statusopdatering? Kært barn har mange navne. Her får du vores gode råd til, hvordan du sikrer dig godt content på LinkedIn
  • Hvordan skriver man et blogindlæg? Få vores opskrift her
  • Sådan automatiserer du mere af din virksomheds markedsføring med en årshjul-skabelon
  • Derfor har du brug for knivskarpe underoverskrifter, der guider din læser gelinde gennem din tekst [+ en håndsrækning til at skrive dem]
  • Kan man planlægge opslag på LinkedIn? Ja, du kan, og her er hvordan

Bureau by Storm | CVR: 33235542

Forretningsbetingelser | Mailpolitik | Privatlivs- og cookiepolitik | Kontakt

Copyright 2022. Alle rettigheder forbeholdes